När du behöver ett tryckeri

Ibland kan man behöva trycka upp saker. Allt går inte att göra digitalt. Det vet den som behöver ett toapapper. Ibland behöver man helt enkelt ett papper i handen, det kan vara allt från att hitta en viss adress, till att få namnet på den person som du just nu träffar, och vill komma ihåg namn, titel, företag som den personen jobbar på och hur man kommer i kontakt med henne, eller honom. Det är sådana saker som man kan behöva just i stunden, inte i datorn eller mobilen.

Så om man behöver tryckta broschyrer, visitkort, affischer eller annat marknadsföringsmaterial, vart vänder man sig då? Finns det kvar några tryckerier i Sverige?

Finns runt 2.000 tryckerier i Sverige

Det finns cirka 2.000-3.000 tryckerier runt om i Sverige. Så vill man hitta ett tryckeri nära så bör man googla ”tryckeri” och sedan skriva in en ort där man önskar sig kontaktuppgifterna till tryckeriet. Då bör man få några bra förslag på tryckerier som man kan anlita. Många av dessa har verkligen breddat det utbud som de kan ge på tryck, såsom på visitkort, mässprodukter såsom montrar, väggar och golv med tryck, väggar och affischer, roll-up och flaggor. Man kan ju även vilja ha dekaler med särskilt tryck med företagets logga, bilder eller visitkort.

Tryckningen är förenklad

Med hjälp av digitaliseringen har tryckningen gjorts väldigt enkel. Man sänder helt enkelt in bilder och logga med e-post, så får man det tryck som man vill ha på de olika materialen. Man kan ju behöva olika slags skyltar, antingen för den fysiska butiken, där man ger information av olika slag. På kartongpapper, plast eller tyg. Det är bara att välja. Här kan man läsa mer om ett tryckeri: flipptryck.se.