Kategorier
Okategoriserade

SEO byrå – hitta en stabil partner

Hur mycket pengar lägger du på marknadsföring? Det är en fråga som ofta ställs till företagare. Frågan är förvisso relevant, men den borde ställas på ett annat sätt. Nämligen: hur mycket valuta får du för pengarna du lägger på marknadsföring. Däri ligger nämligen ett problem för många företag idag. Man gör rätt i att avsätta pengar för marknadsföring – men man gör fel i att lägga pengarna i fråga på fel saker.

I USA talar man ofta om Bang for the buck. Det vill säga, man vill så mycket resultat för så lite pengar som möjligt. Idag kan man verkligen fråga sig hur mycket Bang for the buck traditionell marknadsföring ger? Hur många läser tidningen och ser dina annonser där? Hur många tittar på tablå-tv och ser reklamfilmer och hur många idag slår egentligen på radion när de åker bil?

Vår poäng är att tiderna förändras och att man som företag måste anpassa sig efter den rytm som råder i samhället. Att ovan nämnda marknadsföring fortfarande kostar mycket pengar gör att man ofta med gott samvete kan söka sig till andra alternativ. SEO är ett sådant och att anlita en SEO byrå är en lösning som verkligen kan komma att ge valuta för pengarna.

Anlita en SEO byrå och ranka högre på Google

Var finns kunderna? Det är den frågan all marknadsföring ska utgå ifrån och sanningen idag är att de allra flesta finns online. Och, att de väl där använder sig av Google. Detta gör att man som företag bör sikta på att ranka högt under specifika sökord.

Säljer du profilkläder i Stockholm så ska personer som söker på detta nå din hemsida. Är du en snickare i Växjö så ska personer i behov av en skicklig hantverkare i Småland hitta dig – och så vidare. Detta sker inte av en slump. Google indexerar hemsidor och man ger dem en ranking baserat på innehåll och relevans för kunderna/de som söker. Den relevansen måste man arbeta för att skapa och det är ett jobb som sker av en SEO byrå.

En SEO byrå kan hjälpa företag att ranka högre upp på Google och få dem att därigenom också nå nya kunder. Det fina med detta är att det dels handlar om en relativt billig tjänst – beroende på vilka sökord och hur pass hög konkurrens som finns – och dels att man också de facto har personer som är intresserade. Det senare är intressant: en person söker aktivt efter en tjänst och en produkt och hamnar på din hemsida – det innebär att du, så att säga, bara behöver övertyga denne om varför du är bäst. Det är den stora fördelen med SEO: du behöver inte aktivt söka kunder – kunderna söker aktivt efter dig.