Kategorier
Mobil

Låt ett proffs laga din mobil

Det finns ingen anledning att få panik om mobilen råkat hamnat i tvättmaskinen. Det finns serviceverkstäder med skickliga tekniker som kan laga din mobil.

Det ligger förmodligen omkring 25 miljoner mobiler i byrålådor, garderober och skrivbordslådor som inte längre används. Ibland beror det på att de gått sönder och i paniken över att inte ha tillgång till en telefon har många omedelbart köpt en ny. En del mobiler får gå i pension eftersom det kommit nyare modeller.

Varje år säljs det omkring 3 miljoner mobiltelefoner i Sverige. Med tanke på att Sveriges befolkning år 2023 är cirka 10,5 miljoner där ungefär 17 % är under 14 år och 19 % är över 65 är det en anmärkningsvärd siffra.

De flesta barn får emellertid tillgång till en egen mobil redan i sexårsåldern och användningen av mobiler i de högre åldrarna har också ökat markant. Men återvinningen av mobiltelefoner är förvånansvärt liten med tanke på att det finns värdefulla metaller att ta till vara i dem. Telefonerna blir av någon anledning liggande i hemmen och på kontor.

Men trasiga telefoner behöver inte bli liggande eftersom det går att laga en mobil

Den största anledningen till att man köper en ny mobil är att man inte vill vänta på att få den lagad. Vänder man sig till en serviceverkstad, exempelvis i Solna, så är de väl medvetna om att det är bråttom att få den lagad. De har erfarenhet av att laga olika typer av smartphones som LG, Samsung och iPhone.

Det vanligaste felet är att skärmen gått sönder för att man tappat telefonen, men telefoner som tvättats eller hamnat i sjön är också några av de vanliga felen. Att byta glas på en telefon eller läsplatta tar inte lång tid för en erfaren tekniker. Ofta kan du vänta medan de byter ut glaset eller komma tillbaka efter en timma.

Det finns en serviceverkstad som kan laga din mobil i Solna så du behöver inte åka in till city eller skicka iväg din telefon till tillverkaren. När du kommer in till serviceverkstaden får du, precis som hos doktorn, en diagnos för din telefon. Du får samtidigt en prisuppgift.